Aquest post arriba amb retard, i no només perquè l'esdeveniment en qüestió va tenir lloc l'1 de Març, sinó perquè a l'organitzador li dec unes línies des de fa temps.
Salvador Boada és el xef propietari del Restaurant Diagonal, un restaurant familiar situat al poble costaner de Pineda de Mar, a la Costa de Barcelona. En un poble com aquest al comerç i la restauració li és complicat sobreviure, però Salva ha sabut buscar alternatives per fer la seva oferta més atraient.
La seva cuina de mercat és de base tradicional catalana, encara que a la carta també es poden trobar plats molt actuals. Personalment destaco els arrossos, que al meu parer els broda, ja siguin secs, melosos o caldosos. Tots m?agraden.
Fora de carta, les diferents propostes que ofereix el Restaurant Diagonal van des de les Jornades Gastronòmiques, dedicades al bacallà, a l'arròs oa la tardor gastronòmica, fins a sopars de singles, festes privades o la que avui protagonitza el post, els sopars maridatge.
Aquesta darrera proposició és tota una temptació per als amants de la cuina sincera i del món del vi.
El maridatge que va oferir el primer de març es realitzava en col·laboració amb Caves Perelada, i començava amb una Crema d'escamarlans molt saborosa i agradablement intensa, per a la qual es va triar un Cigonys blanc 2010, un Empordà elaborat amb Macabeu i Sauvignon blanc la frescor del qual combinava a la perfecció. Al nas té notes herbàcies i fruiters, ia la boca és un vi amable amb un toc àcid compensat.